Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

*Πεζοπορία Στο Ποικίλον Όρος*

Στην 4η  Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού που φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα:
 «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» οι μαθητές και μαθήτριες  έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων.


...Ημέρα αθλητικών δραστηριοτήτων και ’μεις πήραμε  τα βουνά. Μια μικρή ομάδα μαθητών και καθηγητών, με πάθος για την πεζοπορία και τις ομορφιές της φύσης. Αθλητικά παπούτσια, φόρμες, σακίδια στην πλάτη. Ο καιρός ιδανικός: ούτε βροχή, ούτε δυνατός ήλιος.

Ξεκινήσαμε κατά τις 9:00 π.μ.. Το ανέβασμα, στο ξεκίνημα, μας δυσκόλεψε λίγο, οι ανάσες έβγαιναν κοφτές. Στην πορεία, βέβαια, τα πράγματα βελτιώθηκαν, βρήκαμε τον ρυθμό μας. Αμίλητοι και σκυφτοί, ο ένας πίσω απ’ τον άλλον.
Μπήκαμε στον χωματόδρομο προς τη δεξαμενή: το χώμα νοτισμένο, είτε από τη βροχή της προηγούμενης εβδομάδας, είτε από την υγρασία της νύχτας. Οι μυρωδιές θεσπέσιες, η ηρεμία σαγηνευτική, μια γεύση μυστηρίου από την απόλυτη σιωπή της πλάσης– Η πανίδα του βουνού κρυμμένη καλά, ώστε να μη γίνει αντιληπτή – Και ξαφνικά πού και πού τα ντροπαλά κυκλάμινα, συστάδες κάτω από τους θάμνους με το ωραίο τους ροζέ χρώμα σ’ όλες του τις αποχρώσεις: από οπάλ έως βαθύ ροζ.
Αναπνεύσαμε βαθιά, ανοίξαμε τα μάτια διάπλατα με την ελπίδα να πάρουμε ένα κομμάτι του βουνού μέσα μας για τις δύσκολες ώρες στην τάξη.
      << Αυτό, κύριε,>>, είπε κάποιος, <<έπρεπε να το κάνουμε δυο φορές το μήνα.>>
          Πού τέτοιες πολυτέλειες!
                                             J 
                                                      Η ομάδα πεζοπορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου