Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ 4TH NEWS TIME ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!



 
 Στις 12 Δεκεμβρίου του έτους, που αφήσαμε πριν λίγες ημέρες, το Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη σε συνεργασία με τον κύριο Σωτήρη Δανέζη, χάρισαν στου συντάκτες της 4th news time μια ξεχωριστή εμπειρία .
Το Ίδρυμα στην οδό Πραξιτέλους και Μπουμπουλίνας στον Πειραιά μας φιλοξένησε για ακόμα μία φορά . Εκεί λοιπόν,γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον κύριο Δανέζη , ο οποίος από την πρώτη στιγμή μας υποδέχτηκε με οικειότητα και φρόντισε να νιώσουμε άνετα αμέσως.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία των πολεμικών ανταποκριτών . Και κάπως έτσι το ταξίδι στην ιστορία του πολεμικού ρεπορτάζ άρχισε χωρίς επιστροφή. Σιγά-σιγά,όμως, η παρουσίαση έγινε πιο προσωπική, αφού ο κύριος Δανέζης ανέφερε τις δικές του, ανεξίτηλες στη μνήμη, εμπειρίες με έναν χιουμοριστικό τόνο ,που από τη μία ήταν τόσο αξιοθαύμαστο να τις ακούς απαλλαγμένος από τον φόβο που προκαλούν στην πραγματικότητα καθισμένος στην ασφάλεια του ιδρύματος, ενώ από την άλλη συλλογιζόσουν την δύναμη ψυχής που είναι αναγκαίο να διαθέτει κάποιος για να είναι σε θέση να τα ζήσει όλα αυτά και να βρίσκεται εκεί μπροστά σου να σου τα περιγράφει σαν να είναι κάτι το τόσο καθημερινό . Μοναδικό του κίνητρο η αγάπη για την ιστορία, μοναδικό του μέλημα να βάλει την προσωπική του πνοή στην ενημέρωση του κόσμου ,να είναι εκείνος που θα την γράψει και εκείνος που θα δώσει στους ανθρώπους την ευκαιρία να την αλλάξουν.
Για εκείνον όλα αυτά ήταν η ζωή του ,που ποτέ δεν θα άλλαζε ,όπως ο ίδιος μας είπε , για εμάς ήταν ασύλληπτες εμπειρίες που πιθανόν ποτέ δεν θα ζήσουμε, που είχαμε όμως την ευκαιρία να τις βιώσουμε μέσα από τα μάτια ενός πραγματικού ΑΝΘΡΩΠΟΥ !
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Α2