Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Αγία Τριάδα


Μετά από πρόταση που έγινε από τις καθηγήτριες μας κυρία Σιμάτου και κυρία Καμαριωτάκη στην ολομέλεια των τμημάτων του σχολείου μας, αρκετά παιδιά θέλησαν να συμμετάσχουν στην επίσκεψη στο Ίδρυμα Αγία Τριάδα στο Ίλιον, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου.


Κανονίστηκε να συναντηθούμε όλοι απ’ έξω, όπως και έγινε. Κάποια από τα παιδιά του Ιδρύματος μας υποδέχτηκαν στην πόρτα. Είχαν αγωνία να μας δουν, όπως και εμείς άλλωστε. Αρχικά έπρεπε να περιμένουμε σε μία μεγάλη αίθουσα…και ξαφνικά απέναντι μας πολλά ντροπαλά ματάκια να μας κοιτάζουν. Τα γνωρίσαμε και τους δώσαμε τα δώρα που τους είχαμε ετοιμάσει. Μας ευχαρίστησαν με τα πιο φωτεινά χαμόγελα! Δεν ήταν δύσκολο να πιάσουμε συζήτηση μαζί τους, καθώς ήταν ενθουσιασμένα που είχαν παρέα και εμείς που τα βλέπαμε χαρούμενα. Άλλα πιο ντροπαλά, άλλα πιο αυθόρμητα μας ανοίχτηκαν και ενδιαφέρονταν να μάθουν και για μας. Ήταν πολύ όμορφο να ακούς τις ιστορίες τους, να μοιράζονται μαζί σου τα όνειρά τους, να βλέπεις τη θέληση και τη δύναμη στα βλέμματά τους. Είχαν επίσης μία υπέροχη χορωδία που τραγούδησε για εμάς και μας συγκίνησε. Έπειτα τραγουδήσαμε όλοι μαζί. Από ‘κει και ύστερα ξεχάστηκαν οι ντροπές. Παίξαμε με τα μικρότερα παιδία και συζητήσαμε με τα μεγαλύτερα. Η ώρα πέρασε πολύ γρήγορα.
Η στιγμή του αποχαιρετισμού ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη. Μετά από αυτές τις ευχάριστες αναμνήσεις που μας χάρισαν και την τόση αγάπη που μας έδειξαν δεν ήταν εύκολο να αποχωριστούμε αυτά τα παιδιά. Το λιγότερο που μπορούσαμε να αφήσουμε πίσω μας ήταν η υπόσχεση πως θα επιστρέψουμε σύντομα!


 Δήμητρα Κουμουνδούρου Α3

 Την Δευτερα 22/12/2014 μια ομάδα μαθητών από το 4ο λύκειο Πετρούπολης επισκεφθηκαμε το ίδρυμα Αγ. Τριάδα στο Ιλιον.
Στο Ίδρυμα φιλοξενούνται περίπου 30 παιδιά κυρίως κορίτσια τα οποία χρειάζονται κάτι περισσότερο από τροφή και ένδυση. Είναι κυρίως η επαφή με ανθρώπους εκτός ιδρύματος που δίνει στα παιδιά δύναμη ώστε να πιστέψουν οτι δεν είναι μόνα τους, οτι υπάρχουν , οτι αξίζουν, οτι καποιος τους σκέφτεται, οτι δεν ειναι παραμελημένα σε κάποια άκρη της ζωης.
Το λιγότερο που καταφέραμε να τους χαρίσουμε ήταν μια μεγάλη αγκαλιά και πολλές ευχές για μια νέα χρονιά πιο χαρούμενη και με λιγότερες δυσκολίες.
Παιδιά…θα τα ξαναπούμε!!!

-Μαρία Κοστρίβα Α3


 Η επίσκεψη στο ίδρυμα "Αγία Τριάδα" Ιλίου ήταν μια μοναδική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη!Μας υποδέχτηκαν τα παιδιά και οι καλόγριες με θέρμη, χαμόγελα και μας έκαναν να νιώσουμε οικεία.Καθίσαμε στην τραπεζαρία, τραγουδίσαμε με τα κορίτσια και ένα μοναδικό αγόρι.'Οταν έφτασε η στιγμή να φύγουμε, διότι είχε καταφτάσει ένα άλλο σχολείο, όλοι λυπηθήκαμε και δεν θέλαμε να αποχωρίσουμε.Σε ένα βαθμό είχαμε δεθεί με αυτά τα παιδία.Παρ'όλο που δεν μπορούσαμε να μείνουμε άλλο, τους υποσχεθήκαμε ότι θα ξαναπάμε και κρατήσαμε την υπόσχεσή μας.Την Κυριακή 5/1 το ίδρυμα είχε διοργανώσει μια γιορτή και μας είχαν καλέσει.Όταν τελείωσε η γιορτή, ένα συναίσθημα χαράς μας κατέλαβε όλους, γιατί τα παιδία μας αναγνώρισαν.Μιλήσαμε, γελάσαμε και τα συγχαρήκαμε για το ευχάριστο θέαμα.Η ώρα, όμως, είχε περάσει και έπρεπε να αποχωρήσουμε.Τους υποσχεθήκαμε ξανά ότι το Πάσχα θα μας ξαναδούν και όπως κάθε φορά, θα κρατήσουμε την υπόσχεσή μας!!

Αλεξάνδρα Γριβογιάννη Α1