Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΟΧΤΩ, ΚΑΘΡΙΝ ΝΕΒΙΛ


                Το βιβλίο το οποίο επέλεξα να ασχοληθώ  έχει εκδοθεί  από τις 28 Δεκεμβρίου του 1988 στην Αμερική και γρήγορα έγινε διάσημο σε όλον τον κόσμο με βραδύτατους ρυθμούς. Το περιεχόμενό του έχει ουσιαστικά δύο βασικούς άξονες στους οποίους εναλλάσσεται και αυτό είναι το πιο ιδιαίτερο χαριστικό του.
Ο πρώτος άξονας είναι η ιστορία μίας νεαρής μοναχής, της Μιρέιγ, κατά την διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ενώ ο δεύτερος είναι η ζωή μίας εργαζόμενης γυναίκας, της Κάτ Βέλις, το έτος 1972.
                Αυτό που συνδέει περίτεχνα της δύο αυτές ιστορίες, είναι η αναζήτηση ενός μοναδικού και σχεδόν πλασματικού μυστικού, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο σε ένα αρχαίο σκάκι, ευρύτερα γνωστό ως σκάκι του Μογκλάν. Οι δύο αυτές ηρωίδες , αν και βρίσκονται σε διαφορετικά πλαίσια τόπου και χρόνου, μοιράζονται μία περιπέτεια βασισμένη σε έναν μύθο τόσο παλιό όσο και η ίδια η ιστορία, ενώ το μυστικό που ψάχνουν να ανακαλύψουν κρύβει απρόσμενους και θανατηφόρους κινδύνους. Πίσω από αυτό το πολυπόθητο σκάκι κρύβεται μία μάχη εξουσίας, δύναμης , πλούτου και… αιώνιας ζωής;
                Το βιβλίο είναι  ένα εξαιρετικό κείμενο, προσεχτικά γραμμένο που ταξιδεύει τους αναγνώστες σε όλον τον κόσμο, ενώ παρουσιάζει μία πιο μαγευτική και ενδιαφέρουσα οπτική της ζωής. Είναι μία περιπέτεια γεμάτη κυνηγητό, γρίφους, πλοκές, συνομωσίες και κυρίως εξωπραγματικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν τους πρωταγωνιστές μας στην λύτρωση.
 Ζουμή Αναστασία
Β’1