Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

«ΧΟΡΕΥΩ ΑΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ»

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με το Battery Dance Company της Αμερικής πραγματοποίησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το χορευτικό πρόγραμμα « Dancing To Connect». Δέκα νέοι επαγγελματίες χορευτές, όλοι απόφοιτοι της κρατικής σχολής χορού συνεργάστηκαν με πέντε σχολεία από την Πάτρα και πέντε σχολεία από την Αθήνα, γυμνάσια και λύκεια, παρουσιάζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014.

      Φυσικά το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα με 20 μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου μας. Οι πρόβες  γινόντουσαν στο χώρο του σχολείου σε καθημερινή βάση τόσο σε σχολικές όσο και σε εξωσχολικές ώρες παρουσία των δύο συντελεστών του προγράμματος.
      Σκοπός του προγράμματος ήταν τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματα, τις αγωνίες και τους φόβους τους μέσα από την κίνηση τους. Οι συντονιστές ήταν εκεί να ενισχύσουν με διάφορες ασκήσεις τόσο την δημιουργικότητά τους σε ατομικό επίπεδο όσο και το πνεύμα συνεργασίας σε συλλογικό. Στο τέλος συνέθεσαν μία δεκάλεπτη περίπου χορογραφία αποκλειστικά με το υλικό των παιδιών το οποίο καταγραφόταν καθημερινά σε βίντεο.
Αγγελική Μπιρμπίλη Β΄3

Εντυπώσεις παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα:
      «Ήταν μία μοναδική εμπειρία καθώς και μία ευκαιρία να ξεφύγω από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Όση ώρα βρισκόμουν εκεί ξεχνούσα το άγχος των εξετάσεων, το φροντιστήριο, το διάβασμα, τις υποχρεώσεις μου... και ήμουν εκεί περνώντας πραγματικά αξέχαστες στιγμές με τους φίλους μου, τον Αντώνη και την Μαρία, γελώντας, μιλώντας και φυσικά χορεύοντας. Θα το ξανάκανα σίγουρα και πραγματικά εύχομαι να κρατούσε περισσότερο.»
      «Αυτό που θα μου μείνει από το πρόγραμμα είναι η παράσταση. Ένοιωσα πραγματικά υπέροχα πάνω στην σκηνή και το χάρηκα όσο τίποτα άλλο. Είδα τον κόσμο του θεάματος από πολύ κοντά. Οι πρόβες στην μεγάλη σκηνή, τα καμαρίνια, τα φώτα, οι επαγγελματίες συντονιστές με τις οδηγίες τους, ο πολύς κόσμος και το τελικό χειροκρότημα πραγματικά με γέμισε με συναισθήματα άγνωστα μέχρι τότε. Εκείνη την στιγμή στο τέλος σκέφτηκα πως αυτό θα ήθελα να το ξανακάνω για περισσότερες από μία φορές.»

Εντυπώσεις παιδιών του σχολείου που ήταν εκεί και παρακολούθησαν την παράσταση ζωντανά:
      «Γενικά ο χώρος εκεί ήταν εντυπωσιακός και η παράσταση πολύ ωραία, ωστόσο μερικές στιγμές μου φάνηκε αδιάφορο αφού πολλές χορογραφίες ήταν πανομοιότυπες. Όσο αφορά το σχολείο μας έχω να πω πως το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό για το τόσο μικρό χρονικό διάστημα που είχαν στην διάθεσή τους τόσο οι δύο συντονιστές όσο και τα παιδιά. Μέσα από το πρόγραμμα αναδείχθηκαν τα ταλέντα των παιδιών τα οποία έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Δεν φάνηκε καθόλου άγχος ή ντροπή ακόμα κι αν είχαν, το χάρηκαν πολύ και μαζί τους και εμείς. Κέρδισαν με την αξία τους το μεγαλύτερο χειροκρότημα της βραδιάς!»
Ιωάννα Πέτσα Β’4

      «Τα παιδιά εργάστηκαν πολύ σκληρά και φάνηκε επί σκηνής. Πιστεύω ότι μέσα από το πρόγραμμα ανέπτυξαν μια σχέση εμπιστοσύνης και πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Κατάφεραν να το προωθήσουν μέσα από τη χορογραφία τους και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που πήραν μέρος!»
Στέφανος Μυλωνάς Β’3

Στο πρόγραμμα πήραν μέρος οι μαθητές:
Παναγιώτης Λουπάκος
Δημήτρης Τσέτσος
Αποστόλης Ιωάννου
Άρης Κατσέλης
Έφη Τσέτσου
Εύα Καραπλή
Νάντια Νίκου
Νίκη Ταλιούρη
Γωγώ Κασφίκη
Λυδία Κατσάνου
Θάλεια Κρασσά
Νεφέλη Τσώνη
Αγγελική Μπιρμπίλη
Άρτεμις Σελτσιώτη
Θάλεια Φιλιπποπολίτη
Αλεξάνδρα Φιλιπποπολίτη
Ηλιάνα Παπαντωνοπούλου
Ευγενία Καραγλάνη
Ναταλία Λάσκαρη
Δωροθέα Νταρουίς

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 23/2/14 ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ!!! http://www.sgt.gr/players/dancing2connect/20140223/gr/
Εξαιρετική η εμφάνιση των παιδιών μας!!! (δείτε τους στο 2.18΄)