Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μία συναυλία που έγραψε ιστορία!



Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 και ώρα 21:00 ήταν όλοι στο Θέατρο Πέτρας: καθηγητές, μαθητές, γονείς! Ο λόγος; Για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του μουσικού συγκροτήματος του σχολείου μας, τις «Μουσικές παραλλαγές» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας 2013.






Το μουσικό πρόγραμμα της συναυλίας ήταν εξαιρετικό, καθώς περιελάμβανε ποικίλα μουσικά είδη κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Μερικά μόνο από τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν: «Πούλα με» του Μ.Ξυδούς, «Ο Προσκυνητής» του Α.Ιωαννίδη, Goofy Cooper, «Αύγουστος» του Ν.Παπάζογλου, «Κεμάλ» του Ν.Γκάτσου και του Μ.Χατζιδάκι. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη συναυλία συμμετείχαν μαθητές και από τις τρεις τάξεις του σχολείου μας. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι: Αμπουράντη Ισμήνη, Βαβουγιού Ελίνα, Βλαχοπούλου Μαρία, Δημουλά Μαρία, Ηλιάδης Χρήστος, Καπλάνη Εύη, Κεκεμπάνος Λευτέρης, Κρητσωτάκης Γιώργος, Λέγγα Όλια, Μάλαμας Γιώργος, Μπεκράκης Νικόλας, Νταής Νίκος, Παναγιώτου Θοδωρής και Σαχίνογλου Γιώργος. Εκτός όμως από τα παιδιά του σχολείου μας, έλαβαν μέρος και τα παιδιά της χορωδίας της «Αγίας Τριάδας», που τραγούδησαν τρία αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια όπως, το «Θα ‘ρθεις σαν αστραπή» του Στ.Σπανουδάκη, το «Κράτησα τη ζωή μου» σε στίχους του Γιώργου Σεφέρη και μουσική του Μίκυ Θεοδωράκη και το «Θαλασσάκι μου», που είναι παραδοσιακό. Ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμά τα παιδιά για τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισαν με τις μελωδικές φωνές τους και φυσικά για τη συμμετοχή τους!

Το πιο σημαντικό είναι ότι η καλοκαιρινή αυτή συναυλία ήταν μοναδική και θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη γιατί οι συμμετέχοντες, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά για να μας προσφέρουν απίθανες μουσικές στιγμές και με τις μελωδίες τους να τέρψουν τις ψυχές μας, έχουν πραγματικά ταλέντο και αξίζουν ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ! Ωστόσο δεν πρέπει να λησμονούμε και τη συνεισφορά των υπεύθυνων καθηγητριών, της κυρίας Εύης Καμαριωτάκη και της κυρίας Κατερίνας Σιμάτου, που υπήρξαν πολύτιμοι αρωγοί για την πραγματοποίηση της συναυλίας και χρήζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ!!!

Συνοψίζοντας, είναι αξιοσημείωτο ότι η συναυλία αυτή στέφθηκε από επιτυχία, καθώς στο τέλος της συναυλίας τα χειροκροτήματα στο κατάμεστο Θέατρο Πέτρας διήρκεσαν για αρκετά λεπτά! Όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία έφυγαν εκστασιασμένοι, ενώ ακόμη ηχούσαν στ’ αυτιά τους οι αρμονικές μουσικές μελωδίες που άκουσαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας…

Γιατί η μουσική είναι σαν τη ζωή συνεχίζεται…

Πάντζου Ιωάννα Γ4